ГоловнаПолітика

Порошенко привітав призначення Волкера спецпредставником США з питань України

Президент заявив про своєчасність рішення американської адміністрації.

Порошенко привітав призначення Волкера спецпредставником США з питань України
Курт Волкер
Фото: mccaininstitute.org

Президент Петро Порошенко вважає важливим і своєчасним призначення Курта Волкера спецпредставником США з питань України.

"Вітаю рішення Адміністрації США про призначення Курта Волкера спеціальним представником з питань України, для розвитку наших домовленостей. Важливий і своєчасний крок в інтересах припинення російської агресії і відновлення територіальної цілісності України, включно з Кримом", - написав він у фейсбуці.

Нагадаємо, держсекретар США Рекс Тіллерсон у п'ятницю оголосив про призначення Курта Волкера спеціальним представником США на переговорах, що стосуються України.

Волкер, який раніше працював постійним представником США в НАТО, головним заступником помічника держсекретаря у справах Європи і Євразії і директором по НАТО і Західній Європі в Раді національної безпеки США, відповідатиме за просування зусиль США для досягнення цілей, зафіксованих у Мінських угодах. У неділю, 9 липня, він буде супроводжувати Тіллерсона під час візиту до Києва і, як очікують, продовжить регулярні зустрічі з представниками України та іншими членами "нормандського формату": Росією, Німеччиною і Францією.

В адміністрації попереднього президента США Барака Обами питаннями України займалася Вікторія Нуланд. Після зміни президента США довго не могли визначитися з її наступником.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram