ГоловнаПолітика

Посли країн G7 закликали Раду затвердити пенсійну реформу до відходу на канікули

"Велика сімка" підтримує розроблений Кабміном проект.

Посли країн G7 закликали Раду затвердити пенсійну реформу до відходу на канікули
Фото: yuzle.com

Посли країн "Великої сімки" (США, Італія, Німеччина, Франція, Великобританія, Канада і Японія) оприлюднили заяву із закликом до Верховної Ради затвердити наступного тижня пенсійну реформу, що її запропонував уряд.

"Пенсійна реформа є одним із найбільших викликів для будь-якого уряду, і ми хотіли б відзначити політичну мужність і далекоглядність, з якими керівництво України втілює давно назрілу реформу. Сьогодні пенсіонери становлять понад чверть населення України; середній розмір пенсій надзвичайно низький, при цьому витрати на пенсії в Україні - 11% ВВП - є одними з найвищих в Європі. Ця невідповідність свідчить про необхідність відновити належний соціальний договір між державою та її громадянами, а також швидко затвердити пенсійну реформу, яка підвищує справедливість, передбачуваність і стабільність системи", - сказано в заяві.

Посли країн "Великої сімки" вважають, що запропонована урядом пенсійна реформа, розроблена в тісній співпраці з МВФ і Світовим банком, відповідає цим цілям.

"Законопроект передбачає прозору і справедливу формулу нарахування пенсій, яка тісніше пов'язує пенсійні виплати з пенсійними внесками і вдосконалює відповідність пенсій. Реформа встановлює гнучкий пенсійний вік, прив'язаний до тривалості офіційного стажу роботи особи, а також стимулює участь у системі. Запропонована реформа сприятиме також економії бюджету шляхом вдосконалення обліку та стабільності Пенсійного фонду та державного бюджету України загалом", - відзначили дипломати.

"Зараз відповідальність усіх обраних парламентаріїв полягає в тому, щоб забезпечити схвалення та впровадження цієї реформи, створюючи краще майбутнє для нинішнього і майбутніх поколінь України", - підсумували посли.

Нагадаємо, короткий опис майбутніх змін можна знайти в статті "Реанімація пенсійної реформи".

Згідно з календарним планом Верховної Ради, пленарний тиждень 11-14 липня - останній у поточній сесії парламенту перед відходом на літні канікули.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram