ГоловнаПолітика

Порошенко назвав анахронізмом депутатську недоторканність

Президент закликав схвалити його проект змін до Конституції.

Президент Петро Порошенко знову виступив за скасування депутатської недоторканності.

У твіттері президента в суботу з'явився колаж з особою Порошенка і словами "Депутатська недоторканність - анахронізм. Мій проект змін до Конституції готовий і вимагає політичної волі депутатів".

Нагадаємо, минулого тижня регламентний комітет розглянув п'ять з шести подань Генпрокуратури на зняття депутатської недоторканності. Чотири подання - на нардепів Євгена Дейдея, Андрія Лозового, Олеся Довгого та Максима Полякова - комітет забракував, і лише одне - на Борислава Розенблата - підтримав.

28 червня у виступі з нагоди Дня Конституції Порошенко закликав скасувати депутатську недоторканність.

У 2015 році до Верховної Ради було внесено проект закону №1776, яким президент Петро Порошенко запропонував скасувати недоторканність народних депутатів і суддів. Водночас у Конституції має залишитися норма про те, що депутати не несуть юридичної відповідальності за результати голосування або висловлювання у парламенті та його органах, за винятком відповідальності за образу чи наклеп.

5 лютого 2015 року Рада підтримала направлення цього законопроекту до Конституційного суду, який влітку того ж року надав позитивний висновок, але з низкою зауважень. Після цього проект у Раді не розглядався.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram