ГоловнаПолітика

США розраховують на прогрес у "мінському процесі" після призначення Волкера спецпредставником США щодо України

"Ми сподіваємося, що зможемо змінити цю динаміку і доб'ємося прогресу".

США розраховують на прогрес у "мінському процесі" після призначення Волкера спецпредставником США щодо України
Тиллерсон
Фото: EPA/UPG

США розраховують на прогрес у "мінському процесі" в результаті призначення Курта Волкера спеціальним представником США з питань України та його залучення в переговорний процес щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив на спільному з Президентом Петром Порошенком брифінгу за підсумками двосторонньої зустрічі.

"Це приводить до того, що посол Волкер буде більш активно працювати в рамках "нормандської групи". Ми не можемо залишати цей статус-кво, тому що залишати всі справи як є - недопустимо. Тому ми відновлюємо ці переговори, щоб вони зробили поступки, і це наша мета й ціль призначення після Волкера. Ми сподіваємося, що зможемо змінити цю динаміку і доб'ємося прогресу", - заявив Тіллерсон.

Він додав, що під час зустрічі президента США Дональда Трампа з президентом РФ Володимиром Путіним на саміті лідерів країн "Великої двадцятки" 7 липня Трамп поінформував останнього, що поліпшення відносин між США і Росією посприяє вирішенню ситуації в Україні, а також відновленню її суверенітету і територіальної цілісності.

"Президент Трамп чітко вказав, що прогрес і, в кінцевому рахунку, рішення кризи в Україні, відновлення суверенітету і територіальної цілісності України важливі для того, щоб відносини між США і Росією поліпшилися. Це питання дуже важливе для американського народу. Американський народ зацікавлений в цьому. Президент про це заявив під час спілкування з колегою з Росії", - зазначив Тіллерсон.

Держсекретар США також поінформував, що під час зустрічі лідерів США і Росії було піднято питання втручання в хід американських виборів у 2016 році.

Нагадаємо, що раніше в липні Тіллерсон призначив спецпредставником США щодо України Курта Волкера.

Порошенко привітав призначення колишнього постійного представника США при Організації північноатлантичного договору (НАТО) Курта Волкера спеціальним представником США щодо України і назвав таке рішення важливим кроком для припинення агресії Росії і відновлення територіальної цілісності України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram