ГоловнаПолітика

Суд відклав відсторонення Труханова на 27 лютого через проблеми з комп'ютером

Клопотання САП продовжать розглядати наступного тижня.

Суд відклав відсторонення Труханова на 27 лютого через проблеми з комп'ютером
Фото: Макс Левин

Солом'янський районний суд Києва в четвер не прийняв рішення з приводу клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про відсторонення мера Одеси Геннадія Труханова від посади.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, суддя Дмитро Коротко був змушений перенести засідання через несправність комп'ютера суду. Під час засідання комп'ютер і мікрофони кілька разів переставали працювати.

Прокурори САП просили усунути Труханова з посади, мотивуючи це законом про запобігання корупції. Він передбачає, що особа, яку підозрюють у вчиненні корупційного злочину, підлягає відстороненню від виконання посадових повноважень.

Адвокати Труханова, своєю чергою, наполягали, що прокурори не надали доказів того, що Труханов може впливати на свідків. Клопотання САП вони вважають необґрунтованим.

Засідання продовжиться 27 лютого о 14:00.

Нагадаємо, 14 лютого Труханова затримали в аеропорту "Бориспіль". Наступного дня Солом'янський районний суд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді особистої поруки.

Труханову інкримінували махінації з адмінкорпусом заводу "Краян", який на початку 2016 року було продано за 4 млн грн, а у вересні того ж року його придбала мерія Одеси вже за 185 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram