ГоловнаПолітика

Бакулін і його помічники не виходять на зв'язок, - Парубій

Для процедури розгляду подання генпрокурора передбачено 20 днів.

Бакулін і його помічники не виходять на зв'язок, - Парубій
Евгений Бакулин
Фото: eircenter.com

Колишній голова "Нафтогазу", народний депутат з фракції "Опозиційний блок" Євген Бакулін поки що не вийшов на зв'язок для дачі пояснень.

Про це повідомив журналістів спікер Ради Андрій Парубій, передає РБК-Україна.

"Зараз він не виходить на зв'язок. Помічники перестали брати слухавку. Але законом передбачено, що він має п'ять днів, і якщо він це право (на пояснення, - ред.) не використовує, тоді регламентний комітет розгляне подання", - сказав спікер.

Він також нагадав, що для процедури розгляду подання генпрокурора передбачено 20 днів.

Нагадаємо, 16 лютого генеральний прокурор Юрій Луценко скерував у Раду подання на зняття недоторканності з Бакуліна в рамках розслідування афери із закупівлею "вишок Бойка" за завищеною вартістю.

Нагадаємо, Бакулін очолював "Нафтогаз України" з березня 2010 року по березень 2014 року. У березні 2014 року чиновника затримали за підозрою в розкраданні коштів в особливо великих розмірах. 25 квітня Печерський суд Києва відпустив Бакуліна під заставу в 10 млн грн, а пізніше він зумів обратися у Верховну Раду.

Влітку 2017 року Луценко повідомив, що Бакуліна притягнуть до відповідальності на підставі свідчень Олександра Кацуби, його заступника по "Нафтогазу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram