ГоловнаПолітика

ГПУ внесла в Раду подання на Бакуліна

ГПУ внесла в Раду подання на Бакуліна
Евгений Бакулин
Фото: 112

Генеральний прокурор Юрій Луценко подав до Верховної Ради подання на зняття недоторканності з нардепа Євгена Бакуліна ("Опозиційний блок") у рамках розслідування афери із закупівлею "вишок Бойка" за завищеною вартістю.

"Генеральний прокурор України Юрій Луценко підписав подання про притягнення до кримінальної відповідальності, надання згоди на затримання, подання про обрання запобіжного заходу народному депутатові від "Опозиційного блоку" Євгена Бакуліна. Подання направлено до Верховної Ради України", - написала прес-секретар Луценка Лариса Сарган у Фейсбуці.

Нагадаємо, Бакулін очолював "Нафтогаз України" з березня 2010 року по березень 2014 року. У березні 2014 року чиновника затримали за підозрою в розкраданні коштів в особливо великих розмірах. 25 квітня Печерський суд Києва відпустив Бакуліна під заставу в розмірі 10 млн грн, а пізніше він зумів обратися до Верховної Ради.

Улітку 2017 року Луценко повідомив, що Бакуліна притягнуть до відповідальності на підставі свідчень Олександра Кацуби, його заступника по "Нафтогазу".

Кацубу було затримано в червні 2016 року за підозрою в скоєнні злочинів, передбачених ст. 255 (створення злочинної організації) та ст. 191 (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу. Навесні 2017 року він уклав угоду зі слідством, вніс заставу в розмірі 100 млн гривень і дав свідчення проти організаторів відомих йому схем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram