ГоловнаПолітика

Мер Одеси вперше з кінця грудня прийшов на роботу

Труханова зустріли бурхливими оплесками і криками "У відставку!".

Мер Одеси вперше з кінця грудня прийшов на роботу
Архив
Фото: Официальный сайт города Одесса

Мер Одеси Геннадій Труханов, якого з кінця грудня не було в Україні, прибув на сесію Одеської міської ради в п'ятницю.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Депутати зустріли градоначальника бурхливими оплесками. При цьому кілька десятків активістів, які після нетривалих суперечок з муніципальною охороною пройшли в зал, де проводиться сесія, почали скандувати "Труханова у відставку!".

Їхні вигуки були заглушені гімном України. Потім Труханов почав сесію. У своєму вступному слові він подякував тим, хто підтримував його і забезпечував роботу Одеської міськради останнім часом.

Також мер заявив, що має намір "конструктивно працювати з органами досудового слідства", і висловив упевненість, що ця робота завершиться позитивно.

Як пише місцевий сайт "Думская", перед засіданням біля входу в мерію пройшов нечисленний мітинг.

Фото: dumskaya.net

Фото: dumskaya.net

Фото: dumskaya.net

Фото: dumskaya.net

Нагадаємо, Труханов не з'являвся на роботі з 26 грудня. Спочатку він пішов у відпустку до 18 січня, потім продовжив її до 21 січня, після чого оформив собі відрядження в Афіни. З Греції він полетів у швейцарський Давос, де мав перебувати до 28 січня. 29 січня в.о. мера Анатолій Орловський підписав розпорядження про надання йому відпустки за свій рахунок до 4 лютого.

16 січня екс-мер Одеси Едуард Гурвіц заявив, що Труханов може не повернутися з відпустки. На його думку, це пов'язано із завершенням розслідувань у справах про Одеський аеропорт і адмінкорпус заводу "Краян", який на початку 2016 року продали за 4 млн грн, а у вересні того самого року його придбала мерія Одеси вже за 185 млн грн.

Цю справу детективи НАБУ почали розслідувати в листопаді 2016 року. У грудні 2016 року бюро ініціювало арешт рахунків ТОВ. У середині січня НАБУ повідомило про підозру депутату Одеської облради Олегу Бабенку в спробі дати хабар 500 тис. доларів за зняття арешту з рахунків. Затримати депутата не вдалося, він утік. У рамках розслідування афери НАБУ проводило обшуки в кабінеті мера Одеси Труханова і у нього вдома.

У понеділок, 13 лютого, Труханову і ще чотирьом чиновникам мерії заочно повідомили про підозру у справі про продаж заводу "Краян". Того ж дня НАБУ затримало чиновника Одеської міськради і двох підприємців у справі мера Труханова.

14 лютого Труханова затримали в аеропорту "Бориспіль". У четвер, 15 лютого, Солом'янський районний суд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді особистої поруки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram