ГоловнаПолітика

Парубій прогнозує призначення голови НБУ 1 березня

Переформатування ЦВК заплановано розглянути 15 березня.

Парубій прогнозує призначення голови НБУ 1 березня
Фото: EPA/UPG

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій прогнозує, що парламент розгляне питання призначення голови Національного банку 1 березня, а переформатування Центральної виборчої комісії - 15 березня.

Про це він повідомив журналістам.

За словами Парубія, спеціальну перевірку кандидатів у члени ЦВК не буде завершено наступного тижня (26 лютого - 2 березня).

"Я планую, що наступного пленарного тижня (12-16 березня), напевно, в четвер (15 березня) це питання буде стояти в порядку денному", - сказав він.

При цьому вже готове до розгляду питання призначення голови Нацбанку. За словами Парубія, це питання попередньо планується поставити на найближчий пленарний четвер (1 березня).

Нагадаємо, 5 лютого Комітет Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності ухвалив рішення рекомендувати парламенту звільнити Валерію Гонтареву з посади голови НБУ і призначити замість неї Якова Смолія. Смолій працює заступником голови НБУ з квітня 2014 року. Навесні 2017 року він де-факто очолив НБУ у зв'язку з виходом Гонтаревої у відставку. У червні 2017 року Смолій в інтерв'ю LB.ua сказав, що має намір зберегти курс, який був узятий при Гонтаревій.

Також 5 лютого президент Петро Порошенко вніс у парламент подання на призначення членів Центральної виборчої комісії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram