ГоловнаПолітика

ЦВК призначила перші вибори до 40 громад на 29 квітня

Після цього в Україні будуть сформовані ще 707 ОТГ.

ЦВК призначила перші вибори до 40 громад на 29 квітня
Фото: РБК

Центральна виборча комісія призначила перші вибори депутатів сільських, селищних та місцевих рад, а також сільських, селищних і міських голів у 40 об'єднаних територіальних громадах 17 областей на 29 квітня.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ЦВК.

Цього дня пройдуть вибори в 4 міських, 14 селищних, 22 сільських ОТГ. До їх складу увійшли 133 місцеві ради (міських - 4, селищних - 16, сільських - 113).

Зокрема, вибори пройдуть у 7 громадах Запорізької області, по 4 - в Дніпропетровській і Харківській областях, по 3 - у Кіровоградській, Одеській, Рівненській, по 2 - в Івано-Франківській, Полтавській, Тернопільській, Хмельницькій, Чернівецькій, по 1 - у Вінницькій, Волинській, Донецькій, Луганській, Сумській та Херсонській областях.

Початок виборчого процесу оголошено з 10 березня.

За попередніми підрахунками, у виборах зможуть взяти участь понад 263 тис. осіб.

Раніше пройшли перші вибори у 667 об'єднаних громадах, а після проведення їх кількість збільшиться до 707.

Крім того, на 29 квітня ЦВК призначила додаткові вибори депутатів 1 сільської і 4 селищних рад. Зокрема, у Житомирській області такі вибори пройдуть в 2 селищних радах, у Запорізькій - 1 сільській раді, у Харківській і Чернівецькій - 1 селищній раді. Початок виборчого процесу також оголошено з 10 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram