ГоловнаПолітика

Тимошенко на Мюнхенській конференції виступила проти гібридного миру

Лідер "Батьківщини" нагадала про зобов'язання Заходу за Будапештським меморандумом.

Тимошенко на Мюнхенській конференції виступила проти гібридного миру
Фото: Alexander Prokopenko

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко закликала шукати нові рішення і стратегії для припинення гібридної війни Росії проти України, а також уникнення "гібридного миру".

Про це вона заявила, виступаючи на панельній дискусії "Нові загрози вимагають нового лідерства", яка проходила в рамках Мюнхенської конференції з безпеки у Німеччині, повідомляється на сайті "Батьківщини".

"Прагнення мого народу бути частиною Європи, бути частиною НАТО не пройшли безкарно. Росія почала проти нас війну. Було приєднано частину нашої території - Крим і окуповано частину нашої східної території - Донбас", - сказала Тимошенко.

"Якби 10 років тому мені сказали, що на нас підуть війною, я б відповіла, що це божевілля. Але це сталося. У нас вбито понад 10 тис. осіб, зокрема тисячі жінок і дітей. Це велика трагедія", - додала вона.

За її словами, Україна - абсолютно мирна держава.

"І саме тому українці запитують, чому не діє Будапештський меморандум, який дав гарантії недоторканності нашої території і наших кордонів. Тоді Україна добровільно відмовилася від третього за потужністю ядерного потенціалу. Чому четвертий рік йде війна, гібридна війна? У цих умовах ми повинні зробити все можливе для того, щоб відповіддю на гібридну війну не став гібридний мир", - заявила Тимошенко.

На її переконання, такий гібридний мир неприпустимий.

Нагадаємо, що 16-18 лютого Юлія Тимошенко та заступник голови партії Григорій Немиря беруть участь у Мюнхенській конференції з безпеки, яка проходить у місті Мюнхен (Німеччина).

Мюнхенська конференція є найпрестижнішою платформою в світі для міжнародної еліти у сфері безпеки та проводиться щорічно з 1963 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram