ГоловнаПолітика

Глава Siemens розповів Клімкіну про ситуацію навколо кримських турбін

"Вони зробили все, щоб ситуація з турбінами в Криму більше не повторилася".

Глава Siemens розповів Клімкіну про ситуацію навколо кримських турбін
Фото: twitter.com/PavloKlimkin

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін в п'ятницю зустрівся в Німеччині з генеральним директором Siemens Джо Кезером. Розмова стосувалася ситуації з німецькими турбінами, що 2017 року були доправлені до Криму в обхід санкцій.

У своєму твітері Клімкін повідомив, що залишився задоволений розмовою.

"Вони [Siemens] зробили все, щоб ситуація з турбінами в Криму більше не повторилася. Такі висновки повинен зробити весь європейський бізнес, щоб більше не потрапити в російську пастку", - заявив він.

Нагадаємо, що 2015 року "дочка" російської компанії "Ростех" купила у "дочки" Siemens турбіни для ТЕС у Тамані. Покупець обіцяв не використовувати це обладнання в Криму. Незабаром проект Таманської ТЕС був заморожений, а "дочка" "Ростех" перепродала турбіни інший "дочці" цієї держкорпорації, після чого скерувала їх до Криму.

Siemens і його дочірнє підприємство подали до суду у зв'язку з порушенням контракту. Німецька компанія хоче домогтися повернення турбін із Криму і викупити їх назад, анулювавши договір. "Дочка" російської держкорпорації в зустрічному позові попросила визнати пункти, які забороняють використання турбін у Криму, нікчемними.

Євросоюз заніс російських учасників угоди з постачання турбін у Крим до списку санкцій. Siemens, у відповідь на скандал, обмежив свою роботу в РФ. Але в німецької компанії мало шансів на перемогу в суді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram