ГоловнаПолітика

Фонд "Пацієнти України" пройшов податкову перевірку

Восени у правоохоронців виникли претензії до благодійної організації.

Фонд "Пацієнти України" пройшов податкову перевірку
Фото: http://patients.org.ua

Головне управління Державної фіскальної служби в Києві за результатами позапланової перевірки не виявило порушень законодавства в роботі благодійного фонду "Пацієнти України" і підтвердило цільове використання грантових коштів.

"Податкова служба не виявила ніяких порушень законодавства в роботі фонду "Пацієнти України" і підтвердила цільове використання грантових коштів. Учора організація отримала відповідне рішення Головного управління ДФС у Києві", - повідомив фонд на своєму сайті.

В організації зазначили, що перевірка, яка призначена рішенням Печерського суду Києва, включала аналіз коректності нарахувань, оплати податків і зборів за три роки роботи організації.

Нагадаємо, 11 жовтня благодійний фонд "Пацієнти України" і всеукраїнська благодійна організація "Всеукраїнська мережа ЛЖВ" повідомили про вилучення у них документів Національною поліцією для проведення позапланових податкових перевірок і ревізій.

Пацієнтські організації повідомили, що Нацполіція і Генпрокуратура звинувачують керівництво організацій у привласненні коштів Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом і малярією, а також у закупівлі за гроші фонду медикаментів за завищеними цінами. При цьому в пацієнтській організації заявили, що в рамках співпраці з Глобальним фондом не займаються закупівлями лікарських засобів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram