ГоловнаСвіт

У Молдові через махінації з ліками заарештували дев'ятьох чоловік

Лікарі у змові з фармкомпаніями і за згодою чиновників від охорони здоров'я виписували пацієнтам певні препарати. 

У Молдові через махінації з ліками заарештували дев'ятьох чоловік
архивное фото
Фото: politica-ua.com

Суд у столиці Молдови Кишиневі виніс вердикт про арешт дев'яти осіб, які підозрюються в махінаціях з лікарськими препаратами.

Як повідомляє Укрінформ, трьох підозрюваних помістили в слідчий ізолятор Національного центру боротьби з корупцією, а інших шістьох - під домашній арешт.

Серед заарештованих - чиновники від охорони здоров'я, лікарі та представники фармацевтичних компаній.

Двома днями раніше співробітники молдовського Національного центру боротьби з корупцією в рамках кримінальної справи, пов'язаної з корупцією в системі охорони здоров'я, провели масштабні обшуки в Кишиневі, Кагулі, Єдинцях та інших містах країни. 

Згідно з матеріалами кримінальної справи, лікарі, за попередньою змовою з представниками фармацевтичних компаній і за згодою чиновників від охорони здоров'я, виписували пацієнтам певні препарати, радячи їм купувати ці препарати у визначених аптеках.

 За "послуги" лікарі отримували від представників фармацевтичних компаній гроші, а також туристичні путівки до зарубіжних країн. Слідчим також стало відомо, що пацієнтам намагалися виписувати якомога більше препаратів, зокрема, з числа тих, у яких залишалося кілька місяців до закінчення терміну придатності.

Згідно із законодавством Молдови, якщо провину лікарів і чиновників буде доведено, їм загрожує тюремне ув'язнення терміном від шести до десяти років.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram