ГоловнаСвіт

Уже 10 сіл у Молдові заявили про об'єднання з Румунією

Прихильники ідеї об'єднання анонсують, що в 2018 такі заяви зроблять у ста населених пунктах Молдови.

Уже 10 сіл у Молдові заявили про об'єднання з Румунією
Фото: rtr.md

У Молдові мер села Сесень Каларашського району і місцеві радники прийняли символічну декларацію про об'єднання з Румунією. Це село стало десятим населеним пунктом, в якому заявили про бажання приєднатися до сусідньої країни. Про це повідомляє Newsmaker.

"На підставі міжнародного права і раніше підписаних конвенцій вимагаємо повернення румунських територій, незаконно приєднаних колишнім СРСР в результаті пакту Ріббентропа-Молотова від імені двох злочинців Сталіна і Гітлера", - йдеться в декларації, яку селяни адресували президенту і парламенту Румунії.

Кампанію прийняття символічних заяв про об'єднання з Румунією організувала юніоністська громадянська платформа Acţiunea 2012.

Ініціатори проекту анонсують, що в 2018-м, в рік сторіччя об'єднання Румунії, аналогічне рішення ухвалять в ста населених пунктах Молдови.

Раніше декларацію про об'єднання підписали місцеві радники восьми сіл у п'яти районах Молдови.

Нагадаємо, президент Молдови Ігор Додон заявив, що ідея об'єднання Молдови і Румунії може привести до громадянської війни, а чиновників, які підписують подібні декларації, пообіцяв покарати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram