ГоловнаСвіт

Пілот збитого в Сирії російського штурмовика не був українцем, - журналіст

Він був російським кадровим військовим, якого перевели в Крим з РФ.

Пілот збитого в Сирії російського штурмовика не був українцем, - журналіст
Фото: bbc.com

Убитий у Сирії російський льотчик, майор ЗС РФ Роман Філіппов ніколи не був громадянином України. Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов на сторінці Facebook.

"Це російський кадровий військовий, якого перевели до Криму з РФ, і він увійшов до складу 37-го змішаного авіаційного полку (командир - полковник Олег Теребунській). Полк базується на базі Гвардійське в окупованому Криму. Інформація Міноборони РФ, поширена російською "Новою газетою", що Філіппов - колишній український зрадник, не відповідає дійсності", - пише журналіст.

За його словами, Філіппов був одним з кращих пілотів російської штурмової авіації, неодноразово брав участь у військових маневрах "Авіадартс".

"Але вирішив стати терористом і полетів на війну в Сирії. Російська авіація вже більше тижня нещадно бомбить місто Сарадіб і навколишні поселення. І за весь цей час повстанці нічим не могли відповісти російським авіатерористам", - пише Бутусов.

Сарадіб не зайняли терористи ІДІЛ, про які розповідає російська преса, уточнив він. Це місто вже давно перебуває під контролем повстанців, які підтримуються Туреччиною.

Нагадаємо, вчора, 3 лютого, сирійські повстанці збили російський штурмовик Су-25. Льотчик катапультувався, але був убитий сирійцями на землі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram