ГоловнаСвіт

У Сирії збили російський штурмовик Су-25, загиблий льотчик - кримчанин (оновлено)

Аварія сталася в провінції Ідліб, де триває наступ військ Асада.

Сирійські повстанці 3 лютого збили російський штурмовик Су-25, пише з посиланням на місцеві інформаційні ресурси група Conflict Intelligence Team.

Фото: twitter.com/QalaatAlMudiq

На каналі угруповання Вільної сирійської армії "Джейш ен-Наср", що діє в сирійській провінції Ідліб, опубліковано відео падіння штурмовика. Літаки цього типу в Сирії застосовуються лише ВКС РФ. Відповідно до заголовку відео, літак був збитий з переносного зенітного ракетного комплексу в районі населеного пункту Масеран. У цьому районі вже кілька тижнів триває успішний наступ проасадівських сил на позиції повстанців і джихадистів, що протистоять їм. Наступ підтримується угрупованням ВКС РФ у Сирії.

Пілот штурмовика встиг катапультуватися, але, ймовірно, загинув.

Інформацію про катастрофу російського літака підтверджує Syrian Observatory for Human Rights, що базується у Великобританії.

Оновлення. Джерело "Нової газети" в Міноборони повідомило, що пілотом штурмовика був майор Роман Філіпов, колишній український льотчик із Сімферополя. У телеграм-каналі "Спостерігач" опубліковано лист, який нібито виявили в одязі пілота збитого Су-25. Там також зазначено ім'я Роман Філіпов. 

Російські військові також підтвердили, що льотчик загинув. Він катапультувався, але був убитий сирійцями на землі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram