ГоловнаПолітика

Апеляційний суд скасував рішення про арешт Димінського, - адвокат

"Закриття кримінального провадження та спростування підозри водієві Андрію Борщу визнано необґрунтованим".

Апеляційний суд скасував рішення про арешт Димінського, - адвокат
Петр Дыминский

Апеляційний суд Києва скасував рішення про арешт оголошеного в Україні у розшук бізнесмена і президента футбольного клубу "Карпати" Петра Димінського.

Про це повідомив його адвокат Микола Лисий.

"19 лютого 2018 року Апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу адвоката і скасував постанову слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 18 грудня 2017 року про обрання підозрюваному Димінському П. П. запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою", - написав він у Facebook.

За даними адвоката, "закриття кримінального провадження та спростування підозри водієві Андрію Борщу визнано необґрунтованим", а матеріали повернули Генеральній прокуратурі для досудового розслідування.

Нагадаємо, Нацполіція повідомила про підозру Димінському 7 грудня. Під час слідства було встановлено, що саме він, а не його охоронець, спровокував ДТП, в якій загинула мешканка Львівської області. Аварія сталася 18 серпня на трасі Львів-Краковець. "Мерседес" Петра Димінського врізався в "Опель" 31-річної жінки, яка здійснювала поворот за правилами дорожнього руху. Жінка загинула на місці.

22 серпня Димінський полетів у Швейцарію і з того часу в Україну не повертався.

Винуватцем ДТП визнав себе охоронець Димінського Андрій Борщ, який був узятий під варту, а згодом переведений під домашній арешт. Водночас родичі загиблої наполягали, що за кермом "Мерседеса" був сам Димінський.

Слідство призначило низку процесуальних дій, за підсумками яких було встановлено, що Борщ не керував машиною в момент аварії. Димінський був оголошений у всеукраїнський розшук, МВС попросило Інтерпол оголосити його в міжнародний розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram