ГоловнаПолітика

Захисту Януковича відмовили в повторному допиті Порошенка

Суддя Дев'ятко сказав, що адвокати не скористалися своїм унікальним шансом.

Захисту Януковича відмовили в повторному допиті Порошенка
Фото: пресс-служба президента

Оболонський районний суд Києва відмовив захисту Віктора Януковича в повторному допиті президента України Петра Порошенка.

Про це повідомив головуючий суддя Владислав Дев'ятко.

"Суд, порадившись на місці, керуючись частиною 13 статті 352 Кримінального процесуального кодексу, в задоволенні клопотання захисту про повторний допит Петра Олексійовича Порошенка вирішив відмовити, оскільки це клопотання повністю необґрунтовано. Суд укотре звертає увагу, що вчора стороні захисту була надана унікальна можливість поставити всі запитання, але з тих чи інших причин захист нею не скористався, зловживаючи своїми процесуальними правами", - сказав він.

Допит Порошенка в середу замість півтори години тривав близько 60 хвилин. Президент майже нічого не розповів по суті, тому що більшість запитань захисту знімалися.

Суддя Дев'ятко вказав на те, що захист сам винен у цьому.

"Коли захист заявив протест на правове питання прокурора і суд задовольнив цей протест, звичайно, це могло бути помилкою. Надалі прокурори так само просили суд знімати всі правові питання сторони захисту. Але це, звісно, не причина вважати сторону захисту непрофесійною", - сказав він.

Нагадаємо, що Оболонський районний суд Києва розглядає справу про державну зраду Віктора Януковича. У період, який досліджується судом, Порошенко був народним депутатом України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram