ГоловнаПолітика

Колобов не планує повертатися з еміграції

Колишній міністр обзавівся дозволом на проживання в Іспанії.

Колобов не планує повертатися з еміграції
Фото: bbc.co.uk

Колишній міністр фінансів України Юрій Колобов не планує повертатися з еміграції незважаючи на те, що суд закрив кримінальні провадження проти нього.

Про це повідомив його адвокат Ігор Фомін.

Він нагадав, що Колобов отримав від влади Іспанії дозвіл на постійне проживання, і сказав, що в нього "немає такої інформації, що той планує повернутися".

Нагадаємо, у вересні 2014 року СБУ відкрила кримінальне провадження щодо Колобова й інших колишніх членів уряду Миколи Азарова за підозрою в розтраті держбюджету. В СБУ повідомляли, що Колобов і інші високопосадовці організували випуск облігацій зовнішньої держпозики на суму $3 млрд за рахунок Фонду національного добробуту РФ, незаконно перерахувавши комісію в сумі $450 тис. на користь VTB Capital plc (дочірня компанія російського банку ВТБ у Лондоні) за розміщення зазначених державних паперів.

Генпрокуратура також розслідувала кримінальне провадження стосовно Колобова за підозрою в розтраті 220 млн грн бюджетних коштів під час приватизації "Укртелекому".

20 січня 2015 року Печерський райсуд Києва заочно заарештував Колобова. У березні 2015 року його заарештували в курортному містечку Альтеа в автономній області Іспанії Валенсія. Однак видавати Україні соратника-втікача Януковича Іспанія відмовилася і видала йому дозвіл на проживання.

У лютому 2018 року стало відомо, що справи проти Колобова закрили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram