ГоловнаПолітика

Апеляційний суд дозволив заочне розслідування проти екс-міністра Колобова

Колишнього топ-чиновника судитимуть заочно.

Апеляційний суд дозволив заочне розслідування проти екс-міністра Колобова
Фото: http://comments.ua

Апеляційний суд Києва 13 травня скасував рішення Печерського райсуду Києва і дозволив Генеральній прокуратурі почати спеціальне (заочне) розслідування проти колишнього міністра фінансів Юрія Колобова.

Про це повідомляється на сайті суду.

Колобов проходить у справі про приватизацію "Укртелекому" (ч. 5 ст. 191 КК). Колишнього міністра підозрюють у тому, що він профінансував з державного бюджету роботи з побудови виділеної телекомунікаційної мережі спеціального призначення, які, згідно умов продажу пакета акцій "Укртелекому", мали бути покладені на покупця - компанію "ЕСУ". В результаті цих дій держбюджету було завдано збитків у розмірі 220 млн гривень.

У цій же справі проходить й інший топ-чиновник минулого режиму - колишній в.о. прем'єр-міністра Сергій Арбузов.

Після Революції гідності Колобов поїхав в Іспанію, де у вересні 2014 року зареєструвався на проживання у місті Аліканте.

6 жовтня 2014 року Печерський райсуд заочно заарештував Колобова. У березні 2015 року його затримали іспанські жандарми, але в січні 2016 року Центральний слідчий суд №2 Національної судової колегії з кримінальних справ Іспанії ухвалив рішення, що Колобов не підлягає видачі Україні.

Генпрокуратура вважає, що екс-міністр переховується від органів попереднього розслідування і суду.

Але Печерський суд вважав, що Генпрокуратура могла направити йому в Іспанію повідомлення про підозру у встановленому законом порядку. Це зроблено не було, тому, на думку суду, Колобов не є підозрюваним, а значить і заочне розслідування до нього не може бути застосоване.

В міжнародному розшуку Колобов зараз не перебуває.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram