ГоловнаПолітика

ГПУ ініціювала заочний процес над луганським "регіоналом" Клінчаєвим

Улітку 2016 року він утік до Росії.

ГПУ ініціювала заочний процес над луганським "регіоналом" Клінчаєвим
Арсен Клинчаев
Фото: provokacia.net

Генеральна прокуратура направила до суду клопотання про спеціальне (заочне) досудове розслідування проти колишнього депутата Луганської обласної ради Арсена Клінчаєва.

Про це повідомляють на сайті ГПУ. Ім'я депутата там не називають, але прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган вказує, що йдеться саме про Клінчаєва.

Його звинувачують за статтями 109 і 341 (спроба захоплення влади і захоплення адміністративних споруд) Кримінального кодексу. У березні 2014 року Клінчаєв біля будівлі Луганської обласної ради закликав до захоплення влади й особисто брав участь у захопленні будівлі Луганської ОДА.

Арсен Клінчаєв був депутатом Луганської обласної ради в 2010-2014 роках, оскільки був визначним діячем Партії регіонів у цьому регіоні. У 2014 році брав активну участь у сепаратистському русі, був одним з організаторів сепаратистських мітингів у Луганську в березні 2014 року. В цей час він планував захоплення адміністративних будівель, а також закликав луганчан озброюватися і вбивати прихильників Майдану.

Після початку бойових дій у Луганську переїхав до Києва.

Справу проти Клінчаєва порушили ще в травні 2014 року. Тоді ж йому було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, який потім замінили на домашній арешт з носінням електронного браслета.

Потім почалася бюрократична тяганина в судах, і коли у Клінчаєва закінчився домашній арешт, його не продовжили. На початку серпня 2016 року він покинув Україну через пункт пропуску "Нові Яриловичі". У грудні 2016 року Клінчаєва оголосили в розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram