ГоловнаПолітика

Голові патрульних Дніпра доручили охороняти громадську безпеку в області

Колишньому керівництву обласної і міської поліції закинули "договорняки".

Голові патрульних Дніпра доручили охороняти громадську безпеку в області
Владимир Богонис

Голова Національної поліції Сергій Князєв призначив Володимира Богоноса виконувачем обов'язки керівника поліції в Дніпропетровській області з громадської безпеки. Богоніс - керівник патрульної поліції Дніпра.

Про це повідомляють на сайті Нацполіції.

Перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий зазначив, що звільнені керівники поліції в Дніпрі й області продемонстрували абсолютну нездатність керувати ситуацією.

"Ви не розумієте завдань, які стоять перед державою. Ви абсолютно не впоралися зі своєю роботою. «Договірні матчі», які були 2 травня три роки тому, - ми бачили, чим усе це закінчилося. І аналогічним шляхом ви пішли. Ваша роль у цій ситуації була нульовою. Абсолютне неопанування ситуації", - сказав Яровий.

Нагадаємо, під час святкування 9 травня в Дніпрі сталася масова бійка. Біля пам'ятника Слави кілька десятків активістів і ветеранів АТО зажадали відмовитися від використання партійної символіки в учасників колони Опозиційного блоку на чолі з Олександром Вілкулом. Люди спортивної статури з колони разом з поліцією побили атошників.

Мер Дніпра Борис Філатов заявив, що поліція діяла неадекватно, і пригрозив встановити в Дніпрі "хунту".

Згодом голова МВС Арсен Аваков звільнив начальників обласної та міської поліції у зв'язку з інцидентом і призначив розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram