ГоловнаПолітика

Засуджені бійці "Торнадо" оскаржили вирок

Обвинувачені просять виправдати їх.

Засуджені бійці "Торнадо" оскаржили вирок

Захист 11 із 12 засуджених бійців спецроти міліції "Торнадо" оскаржив вирок.

"Апеляція була подана 5 травня. Ми просимо Апеляційний суд скасувати вирок Оболонського райсуду і виправдати "торнадівців ", - сказав "Українським Новинам" адвокат "торнадівців" Володимир Якимов.

Він не має інформації, чи подав апеляцію дванадцятий засуджений Юрій Шевченко, який отримав умовний термін.

Якимів зазначив, що вісьмох засуджених "торнадівців" зараз утримують у Лук'янівському слідчому ізоляторі в Києві.

Нагадаємо, 7 квітня Оболонський районний суд Києва засудив вісьмох колишніх бійців роти міліції "Торнадо" до позбавлення волі на строк від восьми до 11 років і ще чотирьох - до п'яти років умовно.

Командира роти Руслана Онищенка засуджено до 11 років в'язниці, його заступника Миколу Цукура - до дев'яти років в'язниці, до 10 років ув'язнення засуджено білоруса Данила Ляшука. "Торнадівцю" Іллі Холоду суд дав дев'ять з половиною років в'язниці, Анатолію Пломадяле - вісім, Максиму Глібову, Микиті Кущу, Борису Гульчуку - по дев'ять років.

Водночас суд засудив до умовного терміну і ухвалив відпустити з-під варти Романа Івашова, Андрія Демчука і Микиту Свиридівського. Вони засуджені до п'яти років з відстрочкою на два роки. Також умовний термін отримав Юрій Шевченко - п'ять років з відстрочкою три роки.

"Торнадівці" визнані винними у викраденні людей, автотранспорту, тортурах, задоволенні статевої пристрасті неприродним шляхом, незаконному проникненні в житло й інших злочинах. При цьому з усіх підсудних суд зняв звинувачення у створенні злочинної організації.

Тюремний термін перераховано за "законом Савченко", тобто вважається, що засуджені відбули вже майже чотири роки ув'язнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram