ГоловнаПолітика

Суд засудив 8 екс-бійців "Торнадо" до тюремного ув'язнення на термін від 8 до 11 років

Ще четверо отримали по п'ять років умовно. З усіх підсудних знято звинувачення у створенні злочинної організації.

Суд засудив 8 екс-бійців "Торнадо" до тюремного ув'язнення на термін від 8 до 11 років
Фото: www.facebook.com/chumak.ink

Оболонський районний суд Києва засудив 8 колишніх бійців спеціальної роти Міністерства внутрішніх справ "Торнадо" до позбавлення волі на строк від 8 до 11 років і ще чотирьох - до 5 років умовно.

Про це сказав голова суду Владислав Дев'ятко.

Командира роти Руслана Онищенка засуджено до 11 років в'язниці, його заступника Миколу Цукуру - до 9 років в'язниці, до 10 років ув'язнення засуджено білоруса Данила Ляшука.

"Торнадівцю" Іллі Холоду суд дав 9,5 років в'язниці, Анатолію Пломадялі - 8, Максиму Глібову, Микиті Кущу, Борису Гульчуку - 9 років.

Їм усім тюремний термін перерахований також за "законом Савченко", тобто вважається, що вони відбули вже майже 4 роки ув'язнення.

Водночас суд засудив до умовного терміну і постановив відпустити з-під варти Романа Іваша, Андрія Демчука і Микиту Свиридівського.

Їх засуджено до 5 років з відтермінуванням на 2 роки.

Також умовний термін отримав Юрій Шевченко - 5 років з відтермінуванням на 3 роки.

"Торнадівці" визнані винними у викраденні людей, автотранспорту, тортурах, задоволенні статевої пристрасті неприродним шляхом, незаконному проникненні в житло та інших злочинах.

Всі вони позбавлені міліцейських звань.

Водночас з усіх підсудних суд зняв звинувачення в створенні злочинної організації.

Вони також зобов'язані виплатити 7 750 гривень судових витрат з кожного.

Нагадаємо, Головна військова прокуратура просить суд Києва засудити 11 колишніх бійців роти міліції "Торнадо" до позбавлення волі на строк від восьми до 15 років і ще одного - до трьох років умовно. Колишніх бійців "Торнадо" звинувачують у створенні злочинної організації, вчиненні вбивств і низці інших злочинів, зокрема сексуально-насильницького характеру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram