ГоловнаПолітика

Аваков звільнив керівників поліції Дніпра й області

Міністр попросив пробачення за дії правоохоронців.

Аваков звільнив керівників поліції Дніпра й області
Арсен Аваков
Фото: mvs.gov.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звільнив начальника управління поліції у Дніпропетровській області Ігоря Репешка і керівника поліції Дніпра Андрія Бідила.

"Після попереднього розгляду

інцидентів і провокацій у Дніпрі вранці підписано наказ про звільнення з посад начальника управління поліції Дніпровської області генерала Репешка; начальника міського управління поліції Дніпра полковника Бідила; відповідних заступників із забезпечення громадської безпеки", - написав він у фейсбуці.

За словами Авакова, призначено службове розслідування дій поліції в Дніпрі 9 травня, у місто відправлено комісію на чолі з головою управління внутрішньої безпеки Нацполіції.

Крім того, створено і скеровано у Дніпро спеціальну слідчу групу для розслідування дій цивільних осіб і їхніх координаторів у рамках порушених кримінальних проваджень.

"Вибачте. Сподіваюся цей урок поліцією Дніпра буде засвоєно. Як, сподіваюся, засвоять його і політики. Зробимо висновки - будемо сильніші!" - підсумував міністр.

Нагадаємо, під час святкування 9 травня в Дніпрі сталася масова бійка. Біля пам'ятника Слави кілька десятків активістів і ветеранів АТО зажадали в учасників колони Опозиційного блоку на чолі Олександром Вілкулом відмовитися від використання партійної символіки. Люди спортивної статури з колони разом із поліцією побили атошників.

Мер Дніпра Борис Філатов заявив, що поліція діяла неадекватно, і пригрозив установити в Дніпрі "хунту".

Генпрокурор Юрій Луценко пообіцяв, що винуватих у побитті ветеранів АТО в Дніпрі 9 травня притягнуть до кримінальної відповідальності. За його словами, затримано вісьмох тітушок із колони Вілкула. Однак Філатов йому заперечив, мовляв, майже всіх тітушок уже відпустили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram