ГоловнаПолітика

Геращенко засудив дії поліції в Дніпрі

Радник Арсена Авакова визнав, що правоохоронці "діяли в інтересах однієї зі сторін".

Геращенко засудив дії поліції в Дніпрі
Фото: inforesist.org

Радник міністра внутрішніх справ, народний депутат Антон Геращенко заявив, що співробітники поліції діяли 9 травня в Дніпрі з "порушенням закону "Про поліцію", застосовуючи силу там, де це не було необхідно для охорони громадського порядку".

Про це Геращенко написав у фейсбуці.

"Замість того, щоб стати між двома ворогуючими сторонами, окремі співробітники поліції з причини, яку буде встановлено, діяли в інтересах однієї зі сторін. При цьому співробітники поліції не реагували на порушення громадського порядку з боку осіб спортивної статури, напнувши на себе помаранчеві квадрати як знаки розпізнавання членів зграї", - додав він.

За цим фактом має бути проведене службове розслідування, в результаті якого співробітники поліції, що перевищили свої повноваження, повинні бути звільнені з займаних посад і притягнені до відповідальності, вважає нардеп.

"Серед перших перевірці підлягатиме версія про домовленість між одним із лідерів "Опоблоку" Олександром Вілкулом з кимось із керівництва місцевої поліції", - зазначив Геращенко.

За його словами, всі вчорашні події детально задокументовані десятками відеокамер і всі факти побиття і бездіяльності з боку окремих співробітників поліції отримають юридичну оцінку.

"Те саме стосується і всіх тих, хто, напнувши на себе помаранчеві квадрати, привласнив собі право застосувати силу. Ваші особи буде встановлено і всі, хто порушив закон, - дадуть відповідь. Упевнений, що міністр МВС Арсен Аваков, голова Національної поліції Сергій Князєв і генеральний прокурор Юрій Луценко ухвалять правильні рішення для відновлення законності та порядку в Дніпрі", - підсумував Геращенко.

Нагадаємо, під час святкування 9 травня в Дніпрі сталася масова бійка. Біля пам'ятника Слави кілька десятків активістів і ветеранів АТО зажадали в учасників колони "Опозиційного блоку" на чолі Олександром Вілкулом відмовитися від використання партійної символіки. Люди спортивної статури з колони разом із поліцією побили атошників.

Мер Дніпра Борис Філатов заявив, що поліція діяла неадекватно, і пригрозив встановити в Дніпрі "хунту".

Генпрокурор Юрій Луценко пообіцяв, що винуватих у побитті ветеранів АТО в Дніпрі 9 травня буде притягнуто до кримінальної відповідальності. За його словами, затримано восьмеро "тітушок" з колони Вілкула. Однак Філатов йому заперечив, що майже всіх "тітушок" уже відпустили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram