ГоловнаПолітика

Луценко пообіцяв покарати винних у побитті ветеранів АТО в Дніпрі

Філатов стверджує, що "тітушок" Вілкула відпустили після затримання.

Луценко пообіцяв покарати винних у побитті ветеранів АТО в Дніпрі
Фото: informator.dp.ua

Генпрокурор Юрій Луценко пообіцяв, що винуватих у побитті ветеранів АТО в Дніпрі 9 травня  притягнуть до кримінальної відповідальності.

"Про події в Дніпрі. Вчора восьмеро ідентифікованих "тітушок", які напали на учасників АТО, було затримано, вони будуть притягнуті до кримінальної відповідальності. Слідство працює, щоб встановити організатора і джерело фінансування "тітушок". Також триває розслідування ганебної співпраці працівників Нацполіції з "тітушками". За це теж відповідатимуть. Прокремлівська по суті акція стала можливою через самоусунення патріотичних організацій і партій від святкування НАШОЇ ПЕРЕМОГИ", - написав Луценко в фейсбуці вранці 10 травня.

Мер Дніпра Борис Філатов у коментарі до посту написав, що майже всіх затриманих "тітушок" відпустили.

"Юрію Віталійовичу, Вас обманюють. Усіх затриманих, окрім одного, який побив депутата облради Влада Бородіна, вже відпустили. Станом на "зараз" в ІТТ лише одна людина з "тітушок", - зазначив Філатов.

Нагадаємо, під час святкування 9 травня в Дніпрі сталася масова бійка. Біля пам'ятника Слави кілька десятків активістів і ветеранів АТО зажадали відмовитися від використання партійної символіки в учасників колони "Опозиційного блоку" на чолі Олександром Вілкулом. Люди спортивної статури з колони разом із поліцією побили атошників.

Філатов заявив, що поліція діяла неадекватно, і пригрозив встановити в Дніпрі "хунту".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram