ГоловнаПолітика

НАБУ передало до суду справу про хабарництво в податковій Шевченківського району Києва

Під час обшуку в податківців вилучили велику суму грошей.

НАБУ передало до суду справу про хабарництво в податковій Шевченківського району Києва
Фото: nabu.gov.ua

Національне антикорупційне бюро завершило досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вимагання 36 тис. доларів неправомірної вигоди і отримання її частини двома податківцями Києва й адвокатом-посередником.

Обвинувальний акт за ч. 4 ст. 368 ("Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою") і ч. 2 ст. 369-2 ("Зловживання впливом") Кримінального кодексу України направлено до суду, повідомляють на сайті бюро.

За версією слідства, начальник слідчого управління фінансових розслідувань і старший слідчий цього ж управління податкової інспекції Шевченківського району Києва разом з адвокатом вимагали неправомірну вигоду в особливо великому розмірі (36 тис. доларів) і отримали її частину (10 тис. доларів) від громадянина за сприяння в поверненні йому вилученого майна (шляхом визначення правової кваліфікації його дій у рамках кримінального провадження за статтею, яка не передбачає стягнення в дохід держави вилученого в нього і його близьких осіб майна).

У разі набуття чинності обвинувального вироку суду обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на термін від восьми до 12 років із конфіскацією майна та з позбавленням права займати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років.

Детективи НАБУ внесли відомості про зазначене правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань 2 березня 2016 року. Посадових осіб податкової та адвоката-посередника затримали 27 липня 2016 року.

При цьому під час обшуків у службовому кабінеті одного з затриманих вилучили 1,7 млн грн, 33 тис. фунтів стерлінгів, 112 тис. євро і 270 тис. доларів. Ці гроші стали речовим доказом у кримінальному провадженні, яке вів слідчий податкової міліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram