ГоловнаПолітика

На акціях 8-9 травня затримали 89 осіб

Нацполіція вважає, що в основному забезпечила правопорядок.

На акціях 8-9 травня затримали 89 осіб
Фото: mvs.gov.ua

Під час масових акцій 8-9 травня за різні правопорушення у відділення поліції було запрошено 89 осіб. У п'яти областях порушено вісім кримінальних проваджень.

Про це 10 травня під час відомчої відеоселекторної наради повідомив заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич, повідомляють на сайті МВС.

За його словами, всього на території України 8 і 9 травня з ініціативи органів державної влади та місцевого самоврядування відбулося понад 2 тисячі масових заходів, участь в яких узяли близько 700 тисяч громадян. Публічну безпеку і порядок у ці дні забезпечували понад 30 тисяч поліцейських і 3,5 тисячі військовослужбовців Національної гвардії.

"Загалом заходи в державі проходили спокійно, наполовину менше активно, ніж у попередні роки. Про це свідчить незначна кількість учасників акцій у більшості регіонів, набагато менше конфліктних ситуацій і в підсумку - затриманих громадян, мінімальна кількість травмованих", - сказав Фацевич.

Нагадаємо, під час святкування 9 травня в Дніпрі сталася масова бійка. Біля пам'ятника Слави кілька десятків активістів і ветеранів АТО зажадали відмовитися від використання партійної символіки в учасників колони "Опозиційного блоку" на чолі Олександром Вілкулом. Люди спортивної статури з колони разом із поліцією побили атошників.

Пізніше голова МВС Арсен Аваков звільнив начальників обласної і міської поліції в зв'язку з інцидентом і призначив розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram