ГоловнаПолітика

Суд дозволив заарештувати заступницю Кернеса (оновлено)

Овіннікова проходить підозрюваною у справі про махінації з землею.

Суд дозволив заарештувати заступницю Кернеса (оновлено)
Фото: 2day.kh.ua

Апеляційний суд Києва 12 травня заарештував заступника мера Харкова з питань містобудування, архітектури та земельних відносин Овіннікову Тетяну.

Прес-служба Генеральної прокуратури повідомляє, що її підозрюють за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 190 (шахрайство) та ч. 2 ст. 364 (зловживання владою). Їй закидають участь в організованій групі, яка заволоділа 25 га землі на території Харкова. Оцінена вартість завданих збитків - 129 млн гривень.

Овіннікову було затримано та заарештовано в рамках великої кримінальної справи про земельні махінації в Харкові.

"Встановлено, що посадові особи Харківської міської ради шляхом створення в 2008-2014 роках понад 90 обслуговувальних кооперативів, засновниками та учасниками яких були особи з їхнього близького оточення, сприяли їм у виготовленні відповідних правовстановлювальних документів та незаконно привласнили належні територіальній громаді Харкова земельні ділянки загальною площею понад 650 га вартістю понад 4 млрд грн, які обернули у свою та інших осіб користь", - стверджується в повідомленні.

Овіннікова може вийти під заставу 30 млн гривень.

Тетяна Овіннікова за посадою готує і виносить на затвердження міської ради містобудівну документацію, програми з реформування земельних відносин, управління земельними ресурсами Харкова. Також до її обов'язків входить забезпечення реалізації повноважень міської ради та її виконавчих органів у сфері містобудування, архітектури та земельних відносин.

Оновлення. Адвокат Овіннікової Юлія Плетньова розповіла харківському виданню "Медіапорт",що Овіннікову наразі не взяли під варту. "Вона не перебуває під вартою. Є відтермінування, п'ять днів на внесення застави. Це зазначено в ухвалі суду", - сказала Плетньова.

За її словами, 31 березня Печерський районний суд Києва визначив для заступника мера запобіжний захід у вигляді застави - 5 мільйонів гривень. 11 травня Апеляційний суд Києва змінив запобіжний захід на арешт з правом застави в сумі 30 мільйонів гривень.

"Не знаю, чи буде внесено заставу. Сума дуже велика", - додала адвокат.

Генпрокуратура також домагається відсторонення від посади Тетяни Овіннікової. Печерський райсуд Києва, за даними захисту, у задоволенні клопотання прокуратури про відсторонення відмовив, в апеляційному суді це питання ще не розглядалося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram