ГоловнаСуспільствоПодії

У Харкові впіймали банду, на рахунку якої 13 розбійних нападів і 6 пограбувань

Затримані - молоді люди віком від 18 до 22 років.

У Харкові впіймали банду, на рахунку якої 13 розбійних нападів і 6 пограбувань
Фото: hk.npu.gov.ua

Харківська поліція затримала вісьмох осіб, яких підозрюють у скоєнні 13 розбійних нападів і у 6 пограбуваннях.

Про це повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

Затримані - молоді люди віком від 18 до 22 років. Усі - жителі Харкова або Харківської області.

Банда діяла з вересня 2016 року. Погрожуючи пістолетом, вони нападали на перехожих біля будинків, на вулицях і в під'їздах. У жертв вони відбирали гроші, мобільні телефони й особисті речі.

Групу підозрюють, зокрема, в нападі на інспектора Управління патрульної поліції Харкова Василя Марковича, який стався 9 грудня 2016 року біля під'їзду будинку по вул. Танкопія. Поліцейський досі перебуває у тяжкому стані і потребує дорогого лікування.

Василь Маркович
Фото: facebook.com/sergii.knyazev
Василь Маркович

Чотири дні тому злодії побили чоловіка, який торгував морозивом. Потерпілий у тяжкому стані перебуває в лікарні. 12 травня під час обшуків за адресами проживання членів банди співробітники поліції вилучили речові докази: ящики з морозивом. Окрім того, знайдено ювелірні вироби, 30 мобільних телефонів і кілька сім-карт, одяг потерпілих, годинник, ніж.

Досудове розслідування проводять за ч. 2, 3 ст. 186 (грабіж), ч. 3, 4. ст. 187 (розбій), ст. 152 (зґвалтування) Кримінального кодексу України. Максимальна санкція за вчинення зазначених злочинів передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 15 років з конфіскацією майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram