ГоловнаСуспільствоЖиття

Вчительку, яка намагалася продати ученицю школи-інтернату в Харківській області, відпустили під домашній арешт

Обвинувачена не визнає провину, живе в одному населеному пункті з сім'єю потерпілих і свідками.

Вчительку, яка намагалася продати ученицю школи-інтернату в Харківській області, відпустили під домашній арешт
Фото: kharkov.vlast.ua

Харківський районний суд області змінив запобіжний захід для вчительки Люботинської спецшколи-інтернату "Дивосвіт" Галини Коваленко, обвинуваченої у продажу 13-річної вихованки, повідомляє Влада.Харків.

З моменту затримання і дотепер вона за рішенням Київського райсуду Харкова перебувала під вартою з можливістю внесення застави.

Харківський райсуд кілька разів продовжував термін утримання Коваленко під вартою. 10 травня під час чергового слухання про продовження строку суд змінив запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт.

"У прокуратури була принципова позиція: потрібно залишати під вартою. Обвинувачена не визнає провину, живе в одному населеному пункті з сім'єю потерпілих і свідками. Отже, має можливість впливати на потерпілих і свідків, залякувати або вмовляти... Але суд вирішив інакше і змінив запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт. Це рішення суду не оскаржується, інакше прокурор написав би апеляцію за ніч і сьогодні вона вже була б у суді",- повідомила прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

Нагадаємо, вчителька спецшколи-інтернату в Харківській області була затримана 21 листопада під час спроби продати 13-річну вихованку. Під приводом приїзду родичів жінка вивела дитину за територію школи і посадила в машину "покупців". Загальна сума винагороди склала $13,5 тис.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram