ГоловнаПолітика

"Укроборонпром" прокоментував звинувачення в корупції

По суті звинувачень концерн не знайшов що сказати.

"Укроборонпром" прокоментував звинувачення в корупції
Фото: ukroboronprom.com.ua

Держконцерн "Укроборонпром" відповів на звинувачення в корупції, які зробили журналісти програми "Наші гроші з Денисом Бігусом" у своєму телесюжеті.

За даними журналістів, Київський, Житомирський і Харківський бронетанкові заводи, що входять в "Укроборонпром", перерахували 93 млн грн за постачання деталей фірмі-прокладці.

Як наголошено в сюжеті, ці гроші в 2015-2017 роках отримало ТОВ "Оптимумспецдеталь", яке офіційно приписане за адресою масової реєстрації і має "мертвий" телефон.

Журналісти з'ясували, що до літа 2015 року ця компанія взагалі не мала стосунку до військової техніки - вона називалася ТОВ "Юридична компанія "Оптимум" і надавала юридичні та бухгалтерські послуги. Однак у травні 2015-го назву і приписку фірми змінили і оформили її власником Володимира Волохача - "34-річного киянина, який жив з матір'ю в старій «хрущовці», а останні півроку, за її ж словами, був безробітним". Після цього компанія почала активно отримувати гроші від трьох оборонних заводів.

Відтоді "Оптимумспецдеталь" фігурувала в різних розслідуваннях прокуратури та податкової про вимивання бюджетних грошей з оборонних підприємств, ухиленні від податків і незаконному переведенні в готівку, однак жодне з них вироком для посадових осіб фірми так і не скінчилося.

"Наші гроші" також простежили зв'язок Волохача з представником заводу Петра Порошенка "Кузня на Рибальському" (колишня "Ленкузня") з питань оборонних поставок Віталієм Жуковим.

У своєму доволі великому коментарі у зв'язку з сюжетом "Укроборонпром" вказує на низку неточностей, які допустили журналісти, але жодним словом не згадує "Оптимумспецдеталь".

"Укроборонпром" не несе відповідальності за господарську діяльність контрагентів і комерційних структур, з якими вони співпрацюють. Але заради недопущення будь-яких угод концерн щоразу запитує у контролюючих і правоохоронних органів інформацію про постачальників і їхню ймовірну фіктивність", - заявили в концерні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram