ГоловнаПолітика

Український паспорт посів 32-ге місце в рейтингу паспортів

Очолив рейтинг паспорт Сінгапуру, що надає безвізовий в'їзд в 159 країн.

Український паспорт посів 32-ге місце в рейтингу паспортів

Український паспорт посів 32-ге місце в рейтингу паспортів інтернет-сервісу Passport Index. Критерієм для визначення місця була кількість країн, які власник паспорта може відвідати без візи або з отриманням візи в місці перетину кордону.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Independent.

Перше місце посів паспорт міста-держави Сінгапур у Південно-Східній Азії, що надає безвізовий в'їзд в 159 країн. На другому місці Німеччина: з німецьким паспортом можна відвідати без візи 158 держав. Третє місце розділили Швеція і Південна Корея (157 країн). США, Канада, Ірландія і Малайзія на шостому місці (154 країни).

Україна перебуває на 32-му місці разом з Макао і Тайванем (безвізовий в'їзд в 120 країн). Росія розділила 41-ге місце з Македонією і Кірібаті - вільний в'їзд в 108 країн.

Останні рядки рейтингу зайняли Сирія (29 країн), Пакистан і Ірак (26 країн) і Афганістан, з паспортом якого можна відвідати без візи тільки 22 країни.

Як повідомлялося, з моменту набуття чинності безвізового режиму 300 тисяч громадян України відвідали країни Європейського Союзу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram