ГоловнаПолітика

В ОБСЄ засудили побиття журналістів у Святошинському райсуді Києва

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ пообіцяв стежити за ходом розслідування інциденту.

В ОБСЄ засудили побиття журналістів у Святошинському райсуді Києва
Арлем Дезір
Фото: EPA/UPG

Організація з безпеки і співробітництва в Європі засудила побиття поліцією журналістів, які висвітлювали протести в Святошинському райсуді Києва і біля нього під час висвітлення подій в суді в справі над лідером "руху ОУН" Миколою Коханівським.

Про це йдеться в заяві представника ОБСЄ з питань свободи засобів масової інформації Арлема Дезіра.

"Журналісти повинні бути захищені під час своєї роботи, а не побиті і затримані. Міністерство внутрішніх справ публічно заявляло про свій намір повністю розслідувати інцидент, який я буду і далі контролювати", - сказав Дезір.

Нагадаємо, 22 жовтня Коханівський влаштував стрілянину посеред вулиці під час бійки і був знешкоджений поліцейським, який випадково опинився на місці. 23 жовтня йому спробували обрати запобіжний захід, але не встигли. Суддя відклала засідання на ранок 24 жовтня.

Прихильники Коханівського відмовилися відпускати його в ізолятор тимчасового утримання, і вони влаштувалися на нічліг в залі суду.

Після півночі поліцейські спробували штурмувати зал, але атака була відбита. Група підтримки забарикадувалася підручними засобами в залі суду. Вранці спецпідрозділ поліції пішов на штурм через вікно і затримав майже всіх присутніх в залі. Разом з прихильниками Коханівського затримали кількох журналістів, які висвітлювали події в суді.

У МВС пообіцяли розслідувати побиття журналістів у Святошинському райсуді. Заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий вибачився перед журналістами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram