ГоловнаПолітика

У МВС пообіцяли розслідувати побиття журналістів у Святошинському райсуді

Заступник міністра попросив пробачення в журналістів.

У МВС пообіцяли розслідувати побиття журналістів у Святошинському райсуді
Фото: Сергей Нужненко

Заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий пообіцяв розслідувати інцидент з побиттям журналістів під час штурму спецпризначенцями Святошинського суду Києва.

Про це Яровий повідомив під час зустрічі з журналістами в Києві, передає Громадське.

На зустрічі, зокрема, були журналісти, які постраждали від дій поліції під час штурму суду: журналіст УНІАН Сергій Лефтер і журналіст Громадського Дмитро Реплянчук, а також начальник Головного управління Нацполіції в Києві Андрій Крищенко.

Яровий попросив пробачення в журналістів і пообіцяв сприяння в розслідуванні інциденту.

За фактом нападу на журналістів має бути проведена службова перевірка, запевнив заступник голови МВС.

Нагадаємо, 22 жовтня Коханівський влаштував стрілянину посеред вулиці під час бійки і був знешкоджений поліцейським, який випадково опинився на місці. 23 жовтня йому спробували обрати запобіжний захід, але не встигли. Суддя перенесла засідання на ранок 24 жовтня. Прихильники Коханівського відмовилися відпускати його в ізолятор тимчасового утримання, і вони влаштувалися на нічліг в залі суду.

Після півночі поліцейські спробували штурмувати залу, але атака була відбита. Група підтримки забарикадувалася підручними засобами в залі суду. Вранці спецпідрозділ поліції пішов на штурм через вікно і затримав майже всіх присутніх у залі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram