ГоловнаПолітика

Суд Криму продовжив арешт українському активісту Володимиру Балуху до 16 січня

"Я українець. Це єдина причина, через яку ви можете залишити мене за ґратами".

Суд Криму продовжив арешт українському активісту Володимиру Балуху до 16 січня
Владимир Балух
Фото: facebook.com/crimeahrg

Підконтрольний Кремлю Роздольненський райсуд залишив під вартою українського активіста Володимира Балуха. Як повідомляє кореспондент Крим.Реалії, Балух залишатиметься під вартою до 16 січня 2018 року.

За заявою прокурора, перебуваючи на волі, Балух "може продовжити займатися протиправною діяльністю".

У дебатах про обрання запобіжного заходу для українського активіста Володимира Балуха прокурор заявив, що підстав для зміни утримання під вартою не з'явилося. Захисник Балуха звернув увагу суду на те, що прокурор не надав жодного доказу, і підкреслив, що суд не має законних підстав тримати Балуха під вартою, а також нагадав, що в нього на утриманні перебуває стара мати.

Сам Володимир Балух у дебатах заявив, що з підстав для його утримання під вартою відпали всі, крім наявності українського громадянства.

"Я українець. Це єдина причина, через яку ви можете залишити мене за ґратами", - сказав він.

Розгляд справи Володимира Балуха по суті призначено на 7 листопада, початок засідання о 9:00 ранку.

У підконтрольному Кремлю Верховному суді Криму 2 жовтня справу українського активіста Володимира Балуха відправили на додаткове розслідування. 4 серпня суд Криму виніс вирок Балуху - 3 роки і 7 місяців колонії загального режиму, а також призначив штраф у розмірі 10 тисяч рублів.

Володимир Балух - житель села Серебрянка Роздольненського району Криму. Після окупації півострова він публічно висловлювався про те, що включення Криму до складу Росії є незаконним. На знак протесту в березні 2014-го він вивісив державний прапор України на даху свого будинку. Після цього "влада" півострова почала переслідувати його. Згодом прапор зірвали, а його намагалися звинуватити в крадіжці запчастин від трактора Т-74 й автомобіля ВАЗ.

Пізніше співробітники російського ФСБ заявили, що на горищі будинку, де живе Балух, виявлено 90 патронів і кілька тротилових шашок. Балуха засудили до виправних робіт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram