ГоловнаСуспільствоЖиття

Кримчанина Балуха засудили до 3 років і 7 місяців у колонії-поселенні

Його звинуватили в незаконному зберіганні боєприпасів і вибухівки, які нібито були знайдені під час обшуку.

Кримчанина Балуха засудили до 3 років і 7 місяців у колонії-поселенні
Владимир Балух
Фото: facebook.com/crimeahrg

Роздольненський районний суд окупованого Росією Криму засудив українського активіста Володимира Балуха до 3 років і 7 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні і штрафу в розмірі 10 тис. рублів.

Про це повідомляє "Кримська правозахисна група" в Фейсбуці. Його звинуватили в незаконному зберіганні боєприпасів і вибухових речовин, які нібито були знайдені на горищі його будинку.

Балух своєї провини не визнав. Захист українця заявив, що справу проти нього було сфабриковано і його вирок оскаржать у вищих інстанціях.

Суддя Марія Бедрицька, зачитуючи вирок, заявила, що всі докази, зібрані слідством, законні.

"Аргументи про незаконність обвинувачення і доводи захисту про можливе підкидання «суд» вважає неможливими. Обставин, що пом'якшують відповідальність, «судом» не встановлено", - заявила вона.

Нагадаємо, виступаючи в суді з останнім словом, Балух докладно розповів про причини фальсифікації кримінальної справи проти нього.

Володимир Балух - житель села Серебрянка Роздольненського району Криму. Після окупації півострова він публічно висловлювався про те, що включення Криму до складу Росії є незаконним. На знак протесту в березні 2014 року він вивісив державний прапор України на даху свого будинку. Після цього "влада" півострова почали переслідувати його. Згодом прапор зірвали, а його намагалися звинуватити в крадіжці запчастин від трактора Т-74 і автомобіля ВАЗ.

Пізніше співробітники російського ФСБ заявили, що на горищі будинку, де живе Балух, було виявлено 90 патронів і кілька тротилових шашок. Балуха засудили до виправних робіт.

Зараз його судять за двома статтями - зберігання зброї і боєприпасів та вибухівки. Під час дебатів захисники більш ніж годину зачитували докази невинуватості Балуха, а прокурор Корольов, своєю чергою, обмежився однією хвилиною. Він заявив, що, на його думку, вина доведена повністю і зажадав для активіста п'ять років і один місяць в'язниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram