ГоловнаПолітика

ВРП закликала Раду дати оцінку діям нардепів під час подій у Святошинському суді

Рада в терміновому порядку розглянула повідомлення судді Миколаєць про втручання в її діяльність.

ВРП закликала Раду дати оцінку діям нардепів під час подій у Святошинському суді
Фото: Сергей Нужненко

Вища рада правосуддя просить Верховну Раду дати оцінку діям депутатів під час обрання Святошинським районним судом Києва запобіжного заходу для командира добровольчого батальйону ОУН Миколи Коханівського у справі про стрілянину в столиці.

Як повідомляє прес-служба ради, ВРП у терміновому порядку розглянула повідомлення судді Святошинського районного суду міста Києва Іванни Миколаєць про втручання в її діяльність зі здійснення правосуддя.

Прийнято рішення звернутися до Генеральної прокуратури і Національної поліції для виявлення та притягнення до відповідальності осіб, які вчинили дії, що порушують гарантії незалежності суддів, під час здійснення правосуддя в зв'язку з фактичними обставинами 23-24 жовтня під час розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу Коханівському.

Крім того, прийнято рішення звернутися до парламенту щодо оцінки дій депутатів Ради, які вказані в повідомленні Миколаєць.

Нагадаємо, 22 жовтня Коханівський влаштував стрілянину посеред вулиці під час бійки і був знешкоджений поліцейським, який випадково опинився на місці. 23 жовтня йому спробували обрати запобіжний захід, але не встигли. Суддя відклала засідання на ранок 24 жовтня.

Прихильники Коханівського відмовилися відпускати його в ізолятор тимчасового утримання і влаштувалися на нічліг у залі суду. У залі суду 23 жовтня перебували депутати Ігор Мосійчук (Радикальна партія Олега Ляшка) і Ігор Луценко ("Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина").

Після опівночі поліцейські спробували штурмувати зал, але атаку було відбито. Група підтримки забарикадувалася підручними засобами в залі суду. Вранці спецпідрозділ поліції пішов на штурм через вікно і затримав майже всіх присутніх у залі. Поліція порушила кримінальну справу через погроми в Святошинському суді. Рада суддів звинуватила прихильників Коханівського в порушенні шести статей КК.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram