ГоловнаПолітика

Учаснику мітингу під стінами Ради суд призначив домашній арешт

Нардепи просили суд віддати Ходаківського їм на поруки.

Учаснику мітингу під стінами Ради суд призначив домашній арешт
Фото: Сергей Нужненко

Печерський райсуд обрав запобіжний захід учаснику мітингу під стінами Верховної Ради Ярославу Ходаківському (позивний "Ярий") у вигляді домашнього нічного арешту на 60 діб. Про це повідомляє "112 Україна".

"Держзвинувачення просило про те, щоб Ярославу Ходаківському обрали домашній арешт в нічний час. Захист підозрюваного просив про інше: будь-який інший м'який запобіжний захід", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що на судове засідання прийшли народні депутати, зокрема Єгор Соболєв, з яким у підозрюваного напередодні стався конфлікт. Вони просили суд, щоб Ярослава Ходаківського віддали їм на поруки, але суддя ухвалив інше рішення і задовольнив клопотання прокуратури про те, щоб призначити Ярославу Ходаківському домашній арешт в нічний час. З 22:00 до 06:00 він повинен перебувати вдома (він живе в Житомирі і не може залишати місто без узгодження цього питання зі слідчими).

Ходаківського відпустили в залі засідання після оголошення рішення суду.

"Його (Ходаківського, - ред.) відпустили в залі засідання після оголошення рішення суду. Після цього вони поспілкувалися з Єгором Соболєвим, той вибачився перед Ходаківьским. Далі бесіда проходила в дружній атмосфері", - наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, в неділю, 22 жовтня, в результаті сутички між правоохоронцями та активістами біля будівлі Верховної Ради постраждав поліцейський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram