ГоловнаПолітика

Коханівського відправили під цілодобовий домашній арешт

Лідер "руху ОУН" назвав це рішення справедливим.

Коханівського відправили під цілодобовий домашній арешт
Фото: Сергей Нужненко

Святошинський районний суд Києва визначив запобіжний захід лідеру "руху ОУН" Миколі Коханівському у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Про це повідомляє "Цензор.НЕТ".

"Суд визначив запобіжний захід Миколі Коханівському у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням браслета", - йдеться в повідомленні.

Також його зобов'язали здати всі паспорти.

Коханівський назвав це рішення "справедливим".

Нагадаємо, 22 жовтня Коханівський влаштував стрілянину посеред вулиці під час бійки і був знешкоджений поліцейським, який випадково опинився на місці. 23 жовтня йому спробували обрати запобіжний захід, але не встигли. Суддя відклала засідання на ранок 24 жовтня.

Прихильники Коханівського відмовилися відпускати його в ізолятор тимчасового утримання, і вони влаштувалися на нічліг в залі суду. У залі суду 23 жовтня перебували депутати Ігор Мосійчук (Радикальна партія Олега Ляшка) і Ігор Луценко ("Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина").

Після півночі поліцейські спробували штурмувати зал, але атака була відбита. Група підтримки забарикадувалася підручними засобами в залі суду. Вранці спецпідрозділ поліції пішов на штурм через вікно і затримав майже всіх присутніх в залі. Поліція відкрила кримінальну справу через погроми в Святошинському суді. Рада суддів звинуватила прихильників Коханівського в порушенні шести статей КК.

Обрання запобіжного заходу було перенесено на 25 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram