ГоловнаПолітика

Саакашвілі отримав документи про позбавлення громадянства ще 2 жовтня, - АП

Політик 25 жовтня заявив, що "нарешті" отримав документи і "сьогодні або завтра" планує оскаржити це в суді.

Саакашвілі отримав документи про позбавлення громадянства ще 2 жовтня, - АП
Фото: EPA/UPG

В Адміністрації президента України спростовують заяву лідера партії "Рух нових сил", екс-голови Одеської обласної державної адміністрації, екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі про недавнє отримання ним документів про позбавлення громадянства і заявляють, що вони були отримані політиком 2 жовтня.

"М. Саакашвілі звернувся із запитом до АПУ 19 вересня 2017 року, відповідь на який направлено 29 вересня 2017 рекомендованим листом з повідомленням (номер відправлення: 0100154008076). Згадане відправлення, відповідно до повідомленням Укрпошти, вручено 2 жовтня 2017 року. Таким чином, інформація, поширена сьогодні в засобах масової інформації М. Саакашвілі не відповідає дійсності", - повідомили в прес-службі Адміністрації президента в середу агентству "Інтерфакс-Україна".

Раніше сьогодні Саакашвілі заявив, що отримав документи від Адміністрації президента України про позбавлення його громадянства і планує оскаржити це в суді.

"Я йду в суд сьогодні чи завтра. Нарешті ми отримали документи від Адміністрації президента з питань громадянства. І ми будемо оскаржувати позбавлення мене громадянства", - повідомив він у будівлі Державної міграційної служби України в середу в Києві.

Нагадаємо, громадянин Грузії Михайло Саакашвілі отримав український паспорт в кінці травня 2015 року, щоб його можна було призначити головою Одеської ОДА.

Згідно з Конституцією, громадянин Грузії не може одночасно бути громадянином іншої країни, і в жовтні 2015 року міністерство юстиції Грузії почало процедуру позбавлення громадянства щодо Саакашвілі.

У листопаді 2016 року Саакашвілі подав у відставку з посади голови ОДА, а влітку 2017 року президент Петро Порошенко припинив українське громадянство Саакашвілі. Це було зроблено на підставі того, що він подав недостовірну інформацію при оформленні громадянства.

Саакашвілі був у цей час на території США. На початку вересня 2017 року він незаконно перетнув кордон України при силовій підтримці своїх прихильників і незабаром звернувся в Державну міграційну службу з проханням надати йому статус особи, яка потребує додаткового захисту.

Україна в притулку Саакашвілі відмовила.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram