ГоловнаПолітика

Вибух у Києві кваліфіковано як теракт

Слідство проводитиме ГУ СБУ у м. Києві.

Вибух у Києві кваліфіковано як теракт
Фото: Сергей Нужненко

За фактом вибуху в Солом'янському районі Києва, в результаті якого 4 людини поранено і 1 загинула, правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею "теракт".

Про це повідомив перший заступник прокурора Києва Павло Кононенко, передає Громадське.

Слідство проводитиме ГУ СБУ у м. Києві. Процесуальне керівництво здійснюватиме прокуратура Києва.

За словами Кононенка, цей вибух уже кваліфікували за статтею 258 Кримінального кодексу України "теракт". Він додав, що ця стаття також охоплює і "замах на життя".

Нагадаємо, вибух на вулиці Міцкевича біля студії "Еспресо" стався 25 жовтня близько 22:00. Серед постраждалих - власне депутат Ігор Мосійчук, співробітник поліції, співробітник патрульно-постової служби і жінка, яка проходила повз по вулиці.

Старший сержант поліції Руслан К., який був охоронцем Мосійчука, помер у кареті "швидкої" дорогою до лікарні.

Мосійчук - один із близьких соратників лідера Радикальної партії Олега Ляшка. У 2011-2014 роках відбував покарання у справі "васильківських терористів", його і ще декількох людей звинуватили в підготовці підриву пам'ятника Леніну в Борисполі. У 2014 році був обраний до Верховної Ради.

Після початку бойових дій Мосійчук деякий час входив у батальйон "Азов". У той час у нього виник заочний конфлікт з головою Чечні Рамзаном Кадировим.

6 грудня 2014 року Кадиров доручив правоохоронним органам і спецпідрозділам Чеченської республіки порушити кримінальну справу проти народних депутатів Юрія Берези, Андрія Левуса і Ігоря Мосійчука за підтримку "терористів, причетних до загибелі в Грозному 14 співробітників поліції".

Після цього Мосійчук публічно розстріляв портрет голови Чечні Рамзана Кадирова і заявив, що "прийде за ним у Грозний".

Кадиров у відповідь заявив, що Мосійчук "усім набрид" і "його самі вб'ють, якщо ми не доберемося до нього, а потім скажуть, що це Кадиров зробив".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram