ГоловнаПолітика

Шкіряк назвав вибух, у результаті якого поранено Мосійчука, терактом

За попередніми даними, підірвали припаркований поряд мотоцикл, на якому було закріплено вибуховий пристрій.

Шкіряк назвав вибух, у результаті якого поранено Мосійчука, терактом

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк вважає, що вибух, у результаті якого було поранено нардепа від Радикальної партії Ігоря Мосійчука, це терористичний акт, повідомляє "112 Україна".

"Зараз відбувся фактичний терористичний акт. На моє особисте переконання, найімовірніше, мова про замах на життя державного діяча. Четверо постраждалих, серед яких мої друзі Ігор Мосійчук, Віталій Бала. Сподіваюся, що їхньому життю нічого не загрожує. Одна людина загинула, четверта перебуває під наглядом лікарів ... У цій ситуації, враховуючи діяльність Ігоря Мосійчука, не можна відкидати і те, що цей теракт могли вчинити російські спецслужби", - заявив Шкіряк.

Відзначимо, що Мосійчук є першим заступником голови парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Думку про терористичний акт і причетність російських спецслужб висловив також радник голови МВС Антон Геращенко.

"Одна з версій слідства - це дії російських спецслужб на території України для дестабілізації політичної ситуації. Не виключено, що це зробили люди, які давно погрожували Ігорю Мосійчуку вбивством ... Будуть перевіряти всі версії", - написав Геращенко в фейсбуці.

Геращенко додав, що поліція перебуває на місці події, працює слідчо-оперативна група, сапери.

"Попередньо експерти вважають, що підірвали припаркований поряд мотоцикл, на якому було закріплено вибуховий пристрій. Судячи з наслідків вибуху, його потужність була близько 1 кг у тротиловому еквіваленті. У результаті цього вибуху загинула людина, яка перебувала поруч", - додав Геращенко.

Нагадаємо, вибух на вулиці Міцкевича біля студії "Еспресо" стався 25 жовтня близько 22:00. В результаті вибуху були поранені нардеп Ігор Мосійчук, його охоронець і директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала. Особу четвертої людини поки не встановлено.

За інформацією Олега Ляшка, охоронець Мосійчука помер у кареті швидкої допомоги дорогою в лікарню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram