ГоловнаПолітика

У зайнятому націоналістами київському будинку виникла пожежа (оновлено)

Будівля стала причиною конфлікту між Коханівським і Качмалою.

Фото: http://kyiv.dsns.gov.ua/

У Києві виникла пожежа в будинку на вулиці Обухівській, 60 поблизу станції метро "Академмістечко".

Це арештований у рамках кримінального провадження будинок, який приписують екс-віце-прем'єру Сергію Арбузову. У ньому напівлегально проживають переселенці з Донбасу й атошники з різних батальйонів.

Через цей будинок напередодні розгорівся конфлікт між лідером "руху ОУН" Миколою Коханівським і іншим відомим націоналістом Русланом Качмалою (Рем). Останній домагався виселення людей Коханівського з будинку, стверджуючи, що серед них є наркомани. Коханівський вистрілив у нього з травматичного пістолета.

Фото, на якому видно будинок у вогні на Обухівській, 60, опублікували в фейсбуці Тетяна Близнюк і Ганна Сінькова, близькі до Коханівського.

Оновлення. Як повідомляють на сайті Держслужби з надзвичайних ситуацій, пожежу вже ліквідовано. Повідомлення про загорання в триповерховому будинку надійшло о 3:39, виявилося, що горить покрівля на площі 300 кв. м.

Фото: http://kyiv.dsns.gov.ua/

О 5:58 пожежу було локалізовано, а о 6:38 ліквідовано.

Ліквідація пожежі ускладнювалася відсутністю справних пожежних гідрантів біля житлового будинку, а в найближчих пожежних гідрантах, розташованих за 600 м, не було достатнього напору води.

Вдалося запобігти поширенню полум'я на перший і другий поверхи житлового будинку.

До гасіння пожежі було залучено 18 одиниць основної та спеціальної техніки, а також 67 представників особового складу.

Під час НП ніхто не постраждав.

"За попередньою інформацією, на 1-му поверсі житлового будинку проживало 35 осіб, відселених з території проведення антитерористичної операції", - додали в ДСНС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram