ГоловнаПолітика

Суд заарештував на два місяці одного з учасників побиття правоохоронця біля Ради

Чоловіка знайшли в кабінеті Януковича в Межигір'ї.

Суд заарештував на два місяці одного з учасників побиття правоохоронця біля Ради
Фото: стоп-кадр с видео

Печерський районний суд заарештував на 60 діб без права внесення застави громадянина Петра Олійника, який 17 жовтня під час бійки біля будівлі Верховної Ради лупцював спецпризначенця з Кропивницького. Тоді кілька учасників мітингу зірвали захисну амуніцію з поліцейського і побили його.

За цим фактом було порушено кримінальне провадження.

У рамках розслідування встановили причетність Петра Олійника до побиття правоохоронця. Виявилося, що чоловік з лютого 2014 року живе в резиденції Межигір'я.

"Саме там, в кабінеті Януковича, слідчі оголосили йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 345 КК. Печерський районний суд заарештував Петра Олійника на 60 діб без права внесення застави", - повідомляють на сайті МВС.

Нагадаємо, 17 жовтня близько 5 тисяч людей вийшли на мітинг біля Верховної Ради. Ключовими вимогами учасників акції були зміна системи виборів в Україні, зокрема перехід до пропорційної системи з відкритими списками, створення антикорупційного суду, обмеження депутатської недоторканності. Мітинг організували опозиційні політичні сили на чолі з Михайлом Саакашвілі.

Протестувальники намагалися прорвати кордон поліції біля будівлі Кабміну, зламавши при цьому рамку металошукача. У деяких правоохоронців відібрали щити. Під час сутичок постраждали один поліцейський і троє цивільних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram