ГоловнаПолітика

Половина затриманих у середу екс-податківців залишилася на волі (оновлено)

Суд заарештував тільки 12 осіб із 23.

Половина затриманих у середу екс-податківців залишилася на волі (оновлено)
Фото: facebook.com/artem.shevchenko.9

Із 23 колишніх топ-податківців, яких затримала поліція і військова прокуратура в середу, 24 травня, половина залишилася на волі.

Прес-секретар Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко повідомив у фейсбуці, що заарештовано 11 осіб. Суми застав, які встановлені їм, становили від 3 млн до 150 млн гривень.

Ще сімом підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді застави в розмірі від 990 тис. гривень до 15 млн гривень.

Чотирьох підозрюваних суд відпустив під особисте зобов'язання.

Останньому, 23-му підозрюваному, запобіжний захід станом на 15:30 26 травня не було обрано.

Шевченко наголосив, що звинувачення буде подавати апеляцію щодо всіх запобіжних заходів, які не передбачають взяття під варту.

Оновлення 17:51. Головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив у фейсбуці, що 23-му підозрюваному суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою у вигляді внесення 10 млн гривень застави.

Оновлення 19:11. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков виклав в фейсбуці інфографіку з прізвищами затриманих податківців і рішеннями суду по них. Згідно з цими матеріалами, загальна сума застав - 444 млн гривень.

Фото: facebook.com/arsen.avakov.1

Фото: facebook.com/arsen.avakov.1

Загальна сума визначених судом застав склала 336 млн гривень.

Під час обшуків вилучено 23 авто, серед яких Bentley, Mercedes, Lexus, BMW, 5,5 млн доларів, 3,7 млн гривень, 3 кг золота, 20 картин 18-19 століть, більш ніж 20 дорогих годинників.

Нагадаємо, більш ніж 20 керівників управлінь податкової часів президентства Віктора Януковича було затримано вранці 24 травня. Поліцейські разом із військовими прокурорами провели близько 400 обшуків на території 15 областей України. Затриманих доставляли в аеропорт "Київ" (Жуляни) вертольотами.

Їм інкримінують участь у схемі зі збору грошей із підприємств в обхід держбюджету. Збиток державі від цього оцінюють у 96 мільярдів гривень.

З вечора 24 травня розпочалися суди щодо обрання запобіжного заходу для затриманих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram