ГоловнаПолітика

Порошенко відвідав ракетні випробування

До виробництва нової ракети залучено понад 10 підприємств українського оборонпрому.

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки в Одеську область узяв участь у чергових випробуваннях новітньої української ракетної техніки на одному з полігонів на півдні України.

Як повідомляють на сайті президента, ракета призначена для ураження цілей різного класу. Бойова частина, двигун і система управління ракети - українського виробництва. В її виробництві задіяні понад 10 підприємств українського оборонпрому. Випробування показали високу точність і надійність систем управління ракети.

За випробуваннями також спостерігали міністр оборони Степан Полторак і секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

Нагадаємо, випробування, подібні до сьогоднішніх, Україна проводить із весни минулого року. Рік тому, 22 березня 2016 року, на одному з полігонів відбулося перше успішне вогневе випробування високоточного снаряда "Вільха" для реактивної системи залпового вогню "Смерч". 300-міліметровий снаряд "Вільха" розробляє дніпропетровське конструкторське бюро "Південне", а систему управління з інерційним наведенням і корекцією за GPS створює Київське конструкторське бюро "Луч".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram