ГоловнаПолітика

У Харківській області затримано членів ОЗУ на чолі з екс-тренером "Оплота"

СБУ стверджує, що банду використовували спецслужби РФ.

У Харківській області затримано членів ОЗУ на чолі з екс-тренером "Оплота"
Фото: ssu.gov.ua

Працівники слідчого управління, управління карного розшуку Нацполіції СБУ та бійці спецпідрозділу "КОРД" затримали в Харківській області членів організованого злочинного угруповання (ОЗУ), які викрадали людей і займалися здирництвом.

"До складу злочинного угруповання входили 5 жителів Харківської та Київської областей віком від 30 до 60 років. При здійсненні протиправних дій зловмисники використовували посвідчення, ззовні схожі на посвідчення правоохоронців", - написав начальник Головного управління Національної поліції в Харківській області Анатолій Дмитрієв у фейсбуці.

За його словами, один з організаторів групи свого часу входив до складу банди харків'янина Сергія Батозького на прізвисько "Батон", якого вбили в 2001 році в Москві. "Один з організаторів злочинної групи має значний авторитет у кримінальному середовищі. Свого часу він був активним учасником банди, яку очолював відомий злодій на прізвисько "Батон", - написав Дмитрієв.

За інформацією прес-центру СБУ, голову ОЗУ впродовж 25 років неодноразово притягували до кримінальної відповідальності за інші злочини, а також певний час він тренував бійців спортивного клубу "Оплот", що належав Євгену Жиліну.

"За інформацією СБУ, дії угруповання координувалися спецслужбами РФ для дестабілізації обстановки на території регіону... Під час обшуків у зловмисників співробітники спецслужби вилучили вогнепальну зброю, наркотичні засоби, боєприпаси, боргові розписки, документи на майно та підприємства, якими злочинці заволоділи протиправним шляхом, також виявили літературу відомої російської політичної структури", - йдеться в повідомленні.

Зараз вирішується питання про оголошення затриманим членам угруповання підозри в скоєнні злочинів, передбачених ст. 146 (викрадення людини) та ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України та обрання їм запобіжного заходу. СБУ перевіряє можливу причетність членів угруповання до скоєння інших злочинів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram